Oldal kiválasztása

Fogyasztóvédelmi kiadvány nyugdíjasoknak

2022. 12. 11. | Hírek, Tudástár

Rohanó és modern világunkban már nemcsak a fiatalok használnak internetet, vásárolnak online, vagy vannak jelen a közösségi média egyes platformjain. Már nemcsak a fiatal felnőttek és a középkorúak élnek befektetési lehetőségekkel, vagy éppen váltanak könnyedén szolgáltatót, ha jobb lehetőséget kínál valamely vállalkozás a másiknál, és az online banki szolgáltatások igénybevétele is kortól független. A gyakran változó szabályokat azonban – szintén kortól függetlenül – néha nehéz követni, érteni, alkalmazni.

Emellett viszont a mai napig vannak olyan kereskedői magatartások, amelyek kifejezetten az idős, nyugdíjas korosztályt célozzák meg. A termékbemutatók nem szűntek meg teljesen, és bár az ebéddel egybekötött, buszos túrák eltűntek a palettáról, amelyeken többszázezres, semmire sem jó termékeket sóztak a fogyasztókra, az új típusú, egészségügyi szűrővizsgálatokkal egybekötött termékbemutatók, vagy éppen az üdülési jog értékesítésének célközönsége egyértelműen az idősebb korosztály.

A legjobb védelem pedig az önvédelem. Azért, hogy ne kerüljünk bajba, ne verjenek át minket, ne bukjunk akár pár ezer, akár milliós összegeket, amelyek családunk, gyermekeink és unokáink életére is kihathat, tudatosnak kell lennünk. Tudatosan kell választanunk, fogyasztanunk, döntéseket hoznunk mindennapi vásárlásaink során, és nagyobb összeget igénylő beruházások esetén is. Ehhez próbál segítséget nyújtani a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének jelen kiadványa, amely online formában igyekszik minél szélesebb körű tájékoztatást adni elsősorban az idősebb korosztály számára. Ugyanakkor az ismeretek átadhatóak gyermekeink, unokáink számára is, akik ugyancsak aktív fogyasztói a XXI. századi, modern világunknak, így közvetetten nekik is szólnak soraink. Kiadványunkat minden nyugdíjas szervezet bátran használhatja. Fogyasztóvédelmi kiadvány nyugdíjasoknak_FEOSZ_2022. december

0 hozzászólás