Oldal kiválasztása

Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor

2022. 12. 6. | Hírek, Tudástár

 A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a 2022/2023-as tanévben is meghirdeti évről évre sikeres programját a diákság részére, mely immár a X. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor.

Szövetségünk töretlen célja: a koruk folytán speciálisan védendő fogyasztóknak minősülő, általános- és középfokú intézmények tanulóinak fogyasztóvédelemmel történő megismertetése, szerepének bemutatása, tudatos fogyasztóvá nevelésük elősegítése új, eddig igénybe nem vett oktatási formák segítségével.

A pályázaton részt vehet Magyarország valamennyi általános- és középfokú oktatási intézménye. A tábor tervezetten 2023. május elején kerül megrendezésre 3 nap 2 éjszakás ott tartózkodással.

Az iskolák feladata az, hogy „Fogyasztóvédelmi Sulihét” keretében, az adott intézmény keretein belül 2023. február-március hónapban egy héten keresztül fogyasztóvédelemmel foglalkozzanak. Egy kötelező feladatot írunk elő, mégpedig egy rövid 2-3 perces videó elkészítése a fogyasztóvédelemről – ahogy a diákok látják. A többi az intézményekre van bízva, így sor kerülhet osztályfőnöki óra keretében megtartásra kerülő fogyasztóvédelmi oktatásra, fogyasztóvédelmi témájú pályaművek diákok általi elkészítésére, intézményi kereten belül lefolytatott fogyasztóvédelmi versenyre, fogyasztóvédelmi totóra, fogyasztóvédelmi témájú rajzpályázatra, egyéb, vonatkozó gyakorlati tevékenység megvalósítására.

A legjobb „Fogyasztóvédelmi Sulihét” pályázatokat benyújtó iskolák 14-18 év közötti tanulói és tanárai vehetnek részt a X. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborban, ahol a szállás és az étkezés-ellátás térítésmentes, azonban a pályázati feltételek nem teszik lehetővé az útiköltség térítését is, ezért ez utóbbit az iskolának/diákoknak kell állnia. A jelentkezett iskolákból 6-12 fő diák és kísérő pedagógus vehet részt a táborban.

A résztvevő iskolákat azáltal segítjük, hogy honlapunkon bárki számára elérhetővé teszünk egy fogyasztóvédelmi szakmai háttéranyagot, a korábbi évek gyakorlatától eltérve a fő hangsúlyt a digitális jogokra, a zöldállításokra, mesterséges intelligenciára helyezzük, de megtartva természetesen a jótállás, szavatosság, internetes vásárlás, békéltető testületek, panaszügyintézés témaköröket is. A szakmai háttéranyag elérhető innen: Szakmai háttéranyag-tömörített.

Jelentkezni nem szükséges előre az iskoláknak, de természetesen bejelenthetik indulási szándékukat a feosz@feosz.hu emailcímen, a rövid beszámolót és a 2-3 perces videókat, a táborban részt venni szándékozók létszámát 2022. április 10-ig várjuk a feosz@feosz.hu emailcímen.

 

0 hozzászólás