Oldal kiválasztása

Újra indul a fogyasztóvédelmi szakember képzés  Magyarországon

2022. 10. 6. | Hírek

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam és Jogtudományi kara, valamint az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezetek Szövetsége (BEUC) közösen online fogyasztóvédelmi szakemberképzést indít immár harmadik alkalommal „Digitális jogaink és a fogyasztóvédelmi jog alapintézményei” címmel 2022. november 30-tól 2022 december 2-ig. A „Consumer PRO” elnevezésű képzési programot azzal a szándékkal indította az Európai Bizottság 2021. évben, hogy bővítse a BEUC (Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet) Fogyasztóbarát mozgalmába bekapcsolódó szakemberek számát. A képzés sikerét is mutatja, hogy a programot az Európai Bizottság meghosszabbította, és lehetőséget adott arra, hogy azt harmadik alkalommal is megszervezzük Magyarországon.

 A jelenlegi tréning célja, hogy megismertessük a szakemberekkel a digitális jogokra, adatvédelemre vonatkozó, fogyasztókat érintő jogszabályokat és a fogyasztóvédelmi jog legfontosabb jogintézményeit.

A képzés témái

A tréningen foglalkozunk a digitális világ jogi szempontból releváns aspektusaival, valamint a fogyasztóvédelmi jog kulcskérdéseivel, amelyekkel leggyakrabban találkozhatnak a fogyasztóvédelmi szervezetek és fogyasztók Magyarországon.

A tervezett témák a következők:

– Bevezetés a digitális fogyasztói jogokba

– Az EU rendelete a digitális egységes piacról

– Az adatvédelem fogyasztójogi aspektusai

– A platformok

– A dolgok internete

– A fogyasztóvédelmi jog alapjai

– Szerződéskötést megelőző tájékoztatási kötelezettség

– Elállási jogok

– Szavatossági és jótállási jogok

– Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

A képzés trénerei: Prof. dr. Fazekas Judit egyetemi tanár, Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kar, Dr. Karácsony Gergely egyetemi docens, Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kar, Dr. Zavodnyik József ügyvéd, a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának volt tagja

 

0 hozzászólás