Oldal kiválasztása

Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor

2022. 05. 19. | Hírek

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a 2021/2022-es tanévben is meghirdette évről évre sikeres programjait a diákság részére. Ezen programok közül jövő héten 2022. május 23-25. között kerül megrendezésre Mezőkövesden a IX. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor, ahova öt iskola diákjai jutottak be. A tábor a fogyasztóvédelemért felelős minisztérium támogatásával valósul meg.

Szövetségünk pályázatainak célja: a koruk folytán speciálisan védendő fogyasztóknak minősülő, általános- és középfokú intézmények tanulóinak fogyasztóvédelemmel történő megismertetése, szerepének bemutatása, tudatos fogyasztóvá nevelésük elősegítése új, eddig igénybe nem vett oktatási formák segítségével.

Valamennyi pályázatunkon részt vehet Magyarország valamennyi általános- és középfokú oktatási intézménye.

Arra kértük az iskolákat, hogy rendezzenek „Fogyasztóvédelmi Sulihét” programot, mely során az adott intézmény keretein belül 2022. február-március hónapban egy héten keresztül fogyasztóvédelemmel foglalkoztak. Egy kötelező feladatot írtunk elő, mégpedig egy rövid 2-3 perces videó elkészítése a fogyasztóvédelemről – ahogy a diákok látják. A többi az intézményekre volt bízva, így sor került osztályfőnöki óra keretében megtartásra kerülő fogyasztóvédelmi oktatásra, fogyasztóvédelmi témájú pályaművek diákok általi elkészítésére, intézményi kereten belül lefolytatott fogyasztóvédelmi versenyre, fogyasztóvédelmi totóra, fogyasztóvédelmi témájú rajzpályázatra, egyéb, vonatkozó gyakorlati tevékenység megvalósítására.

A beérkezett pályázatok alapján választottuk ki azt az öt iskolát, melynek diákjai és kísérő/felkészítő pedagógusai részt vehetnek a táborban, ahol a szállás és az étkezés-ellátás térítésmentes. A táborba bejutott iskolák tanulói az ország legkülönbözőbb régióiból érkeznek:

-Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium,

-Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola,

-Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum,

-Kiskunfélegyházi SZC Közgazdasági Technikum,

-Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikum

A tábor 3 nap 2 éjszakás ott tartózkodással valósul meg, ahol előadásokat hallhatnak a diákok a különböző fogyasztóvédelmi hatóságok meghívott előadóival. Lesz ezen kívül rengeteg játékos feladat, totó, keresztrejtvény, fogyasztóvédelmi activity, valamint egy rövid szituációs feladatot is elő kell majd adniuk a diákoknak. Természetesen marad idő a mozgásra is, strandröplabda pálya, focipálya várja a diákokat, valamint a szomszédos fürdőbe is el lehet látogatni.

A résztvevő iskolákat azáltal segítettük, hogy honlapunkon bárki számára elérhetővé tettünk egy fogyasztóvédelmi szakmai háttéranyagot, a korábbi évek gyakorlatától eltérve a fő hangsúlyt a digitális jogokra, és a megváltozott jótállás szabályokra helyeztük, de megtartva természetesen a jól bevált totó és egyéb részterületeket is.

0 hozzászólás