Oldal kiválasztása

Újra indul a fogyasztóvédelmi szakember képzés Magyarországon

2021. 04. 14. | Hírek

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam és Jogtudományi kara, valamint az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezetek Szövetsége (BEUC) közösen online fogyasztóvédelmi szakemberképzést tartott „Digitális jogaink és a fogyasztóvédelmi jog alapintézményei” címmel 2021. január 27-29-én. A képzés rendkívül sikeres volt, így lehetőséget kaptunk egy második képzés elindítására is ugyanebben a témában, melynek időpontja 2021. május 19-21 napja lesz. A májusi tréninget is a “Consumer PRO” elnevezésű, az Európai Bizottság által kezdeményezett program keretein belül szervezik. A „Consumer PRO” képzési programot azzal a szándékkal indította az Európai Bizottság, hogy bővítse a BEUC (Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet) Fogyasztóbarát mozgalmába bekapcsolódó szakemberek számát.

 A tréning célja, hogy megismertessük a szakemberekkel a digitális jogokra, adatvédelemre vonatkozó, fogyasztókat érintő jogszabályokat és a fogyasztóvédelmi jog legfontosabb jogintézményeit.

A képzés témái

A tréningen foglalkozunk a digitális világ jogi szempontból releváns aspektusaival, valamint a fogyasztóvédelmi jog kulcskérdéseivel, amelyekkel leggyakrabban találkozhatnak a fogyasztóvédelmi szervezetek és fogyasztók Magyarországon. A tervezett témák a következők: fogyasztóvédelem, jogérvényesítés, digitális jogok, adatvédelem (GDPR), e-platformok, telekommunikáció.

A tréning vezető előadói dr. Lévayné dr. Fazekas Judit egyetemi tanár, a polgári jog és   fogyasztóvédelmi jog szakértője, és dr. Karácsony Gergely, egyetemi docens, a digitális és az adatvédelmi jog szakértője.

0 hozzászólás