Oldal kiválasztása

Sikeres európai képzés fogyasztóvédelmi szervezetek szakemberei számára

2021. 02. 5. | Hírek

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam és jogtudományi kara, valamint az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezetek Szövetsége (BEUC) közösen fogyasztóvédelmi szakember képzést szervezett 2021. január 27-29. között „Digitális jogaink és a fogyasztóvédelmi jog alapintézményei címmel. A tréninget a “Consumer PRO” elnevezésű, az Európai Bizottság által kezdeményezett program keretein belül szerveztük. A „Consumer Pro” képzési programot azzal a szándékkal indította az Európai Bizottság, hogy bővítse a BEUC (Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet) Fogyasztóbarát mozgalmába bekapcsolódó szakemberek számát.
A tréning vezető előadói dr. Lévayné dr. Fazekas Judit egyetemi tanár, a polgári jog és fogyasztóvédelmi jog szakértője és dr. Karácsony Gergely, egyetemi docens, a digitális és az adatvédelmi jog szakértője voltak. Meghívott előadók voltak: Dr. Baranovszky György a fogyasztói jogvitarendezés jogának szakértője a FEOSZ elnöke, dr. Zavodnyik József a fogyasztói versenyjog és az adatvédelmi jog szakértője, dr Lapsánszky András, tanszékvezető egyetemi docens a digitális jogok szakértője.
A tréning célja az volt, hogy megismertessük a szakemberekkel a digitális jogokra, adatvédelemre vonatkozó fogyasztókat érintő jogszabályokat és a fogyasztóvédelmi jog legfontosabb jogintézményeit.
A képzésben több területről is érkeztek szakemberek, úgymint minisztérium, kormányhivatalok, békéltető testületek, civil szervezetek. A visszajelzések alapján a képzés nagyon sikeres volt és az abban érintett területeken sikerült bővíteni szakembereink egyébként is már széleskörű tudását. A szervezők és a trénerek remélik, hogy a megszerzett tudást a képzésben résztvevő 24 szakember fogja tudni hasznosítani a mindennapi munkájában is, ezzel növelve a fogyasztóvédelem színvonalát Magyarországon.
A Fogyasztóvédelmi Szervezetek Országos Szövetsége, mint az európai szervezet (BEUC) egyetlen magyarországi tagja kapta meg a lehetőséget, hogy megszervezze ezt a képzést, mely egyedülálló a maga formájában Magyarországon. A pozitív visszajelzések alapján a szervezők bíznak abban, hogy lesz lehetőségük újabb képzést tartani tavasszal, ahova újabb szakembereket tudunk majd bevonni.

0 hozzászólás