Oldal kiválasztása

VIII. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitábor – Tudatos fogyasztó vagy?

2021. 01. 29. | Hírek

SulitáborA Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a 2020/2021-es tanévben is meghirdeti pályázatát „Fogyasztóvédelmi Sulihét” címmel, melynek díjaként a legjobb pályamunkákat benyújtó iskolák tanulói és tanárai elnyerik a VIII. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborban való ingyenes részvétel jogát.

Szövetségünk évről-évre meghirdeti pályázatát, melynek célja: a koruk folytán speciálisan védendő fogyasztóknak minősülő, általános- és középfokú intézmények tanulóinak fogyasztóvédelemmel történő megismertetése, szerepének bemutatása, tudatos fogyasztóvá nevelésük elősegítése új, eddig igénybe nem vett oktatási formák segítségével.

A pályázaton részt vehet Magyarország valamennyi általános- és középfokú oktatási intézménye. A feladat az, hogy az adott intézmény keretein belül 2021. április hónapban ún. „Fogyasztóvédelmi Sulihét” c. programot valósítsanak meg. Egy kötelező feladatot írtunk elő, mégpedig egy rövid 2-3 perces videó elkészítése a fogyasztóvédelemről – ahogy a diákok látják. A többi az intézményekre van bízva, így sor kerülhet osztályfőnöki óra keretében megtartásra kerülő fogyasztóvédelmi oktatásra, fogyasztóvédelmi témájú pályaművek diákok általi elkészítésére, intézményi kereten belül lefolytatott fogyasztóvédelmi versenyre, fogyasztóvédelmi totóra, fogyasztóvédelmi témájú rajzpályázatra, egyéb, vonatkozó gyakorlati tevékenység megvalósítására, pl.: rímes vers írása, békéltető testületi formanyomtatvány kitöltése, írásos nyilatkozatok megírása a szavatossági-jótállási, indokolás nélküli elállási jog gyakorlása érdekében.

A résztvevő iskolákat azáltal segítjük, hogy számukra megküldjük az írásos, elektronikus fogyasztóvédelmi szakmai háttéranyagot „Tudatos fogyasztó vagy?” címmel, mely 7 különböző témakörben tartalmazza a program megrendezéséhez szükséges szakmai ismereteket közérthetően és inspiráló ötleteket ad a témák kiválasztásához, vagy épp az egyes konkrét feladatokhoz, amelyeket az iskolák önállóan hirdetnek meg a diákok körében.

A legjobb pályázatokat benyújtó iskolák tanulói és tanárai vehetnek részt a táborban, ahol a szállás és az étkezés-ellátás térítésmentes, azonban a pályázati feltételek nem teszik lehetővé az útiköltség térítését is, ezért ez utóbbit az iskolának/diákoknak kell állnia.

A tábor a Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági Táborban (3400 Mezőkövesd (Zsóry fürdő, Olajfa u. 1.) 3 nap-2 éjszakás ott tartózkodással kerül megrendezésre, 2021. június 07-09. között.

Jelentkezni 2021. február 20-ig lehet az iskoláknak a feosz@feosz.hu emailcímen, a feladatokat 2021. április hónapban kell elvégezni, melyek közül a legfontosabb tehát egy rövid 2-3 perces videó elkészítése a fogyasztóvédelemről – ahogy a diákok látják. A teljes pályázati kiírás itt érhető el. Készült az Innovációs és Technológiai  Minisztérium támogatásával.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük