Oldal kiválasztása

Élelmiszervásárlás – termékvisszahívás – NÉBIH

2021. 07. 5. | Hasznos linkek, Hírek

Mindannyiunk érdeke, hogy kizárólag ellenőrzött és biztonságosan fogyasztható élelmiszereket vásárolhassunk. Az utóbbi időben havi szinten 2-3 termékvisszahívás történik a NÉBIH gyakorlatában. Az okok a csomagoláson nem jelölt allergénektől kezdve a hűtőlánc megszakadása, vagy valamilyen szennyezettség, baktérium, etilén-oxid, vagy akár műanyag szál előfordulásáig terjednek. Sok vásárló nem tudja, hová forduljon, ha élelmiszer-biztonsági szabálytalanságot észlel, pedig egy zöld szám is segíti a fogyasztókat ebben.

Mi a forgalomból kivonás? 

Azt a folyamatot jelenti, amelynek során a terméket – a vásárlóhoz eljutott termékek kivételével – eltávolítják az élelmiszerláncból.

Mi a termékvisszahívás? 

Termékvisszahívásra akkor kerül sor, ha a kockázatot jelentő termék már a vásárlónál van. A visszahívásnál nehézséget jelent a vásárlók elérése, értesítése.

Ki mit tehet azért, hogy a vásárlók ellenőrzött és biztonságosan fogyasztható élelmiszerekkel találkozzanak az üzletekben?

– Ha az élelmiszer-vállalkozás okkal feltételezi, hogy az élelmiszer – amelyet behozott, előállított, feldolgozott, gyártott vagy forgalmazott – nem felel meg az élelmiszer-biztonsági követelményeknek, és már kikerült az élelmiszer-vállalkozás közvetlen ellenőrzése alól, akkor haladéktalanul kezdeményeznie kell az élelmiszer forgalomból való kivonását, vásárlóktól történő visszahívását és erről tájékoztatnia kell az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet.

Amennyiben a forgalomba hozott élelmiszer ártalmas lehet az egészségre, haladéktalanul tájékoztatnia kell az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet és közölni kell a megtett intézkedéseket is.

– Ha a vásárló találkozik kifogásolható termékkel, azt jelezze a vállalkozásnak (általában a vásárlás helyén), valamint bejelentheti az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóságnak. 

Mikor hívható a Nébih ingyenes ZöldSzáma?

A nap 24 órájában hívható a NÉBIH ZöldSzáma (06-80-263244), a bejelentéseket vagy a területileg illetékes megyei kormányhivatalok felé továbbítják, vagy (amennyiben indokolt) a Nébih szakemberei vizsgálják ki. Fontos, hogy a szabálytalanság megszüntetésével megelőzhető egy esetleges súlyosabb probléma.

0 hozzászólás