English Magyar WAI

Hírek

Újraválasztotta ügyvezető elnöknek Dr. Baranovszky Györgyöt a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége

2019-09-06 14:58:14

 

Újabb öt évre, 2024-ig ismét dr. Baranovszky Györgyöt választotta ügyvezető elnökének a legnagyobb hazai civil fogyasztóvédelmi egyesület, a FEOSZ. Ennek kapcsán összegeztük a Szövetség 2001-es megalakulásától eltelt 18 év tapasztalatait, a jelenlegi kihívásokat, a jövőbeni feladatokat.

DR. BARANOVSZKY GYÖRGY 2024-IG a FOGYASZTÓVÉDELMI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ÚJRAVÁLASZTOTT ÜGYVEZETŐ ELNÖKE

2019-09-02 08:31:20

Dr. Baranovszky György elmondta: „A fogyasztóvédelem minden eddiginél nagyobb kihívásokkal néz szembe. A digitális fogyasztóvédelem folyamatos térnyerése, a fiatal fogyasztók tudatosságának megalapozása és megerősítése – többek között ezek az új kihívások, amelyekkel mindenkinek szembe kell majd néznie. Kiemelten fontos a párbeszéd, az együttgondolkodás és együttműködés a fogyasztóvédelmi hatóságokkal, fogyasztóvédelem területén működő szervezetekkel, békéltető testületekkel, minisztériumokkal, valamint a vállalkozásokkal, azok képviselőivel. Vállalkozások nélkül ugyanis nincs fogyasztóvédelem. Végezetül talán a legfontosabb, hogy az Alaptörvény egyértelműen meghatározza, hogy Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit, fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait.”

Meghívó a Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezete Fogyasztóvédelmi Szakosztályának tudományos ülésére

2019-08-29 13:32:13

A Magyar Jogász Egylet Fővárosi Szervezetének Fogyasztóvédelmi Szakosztálya ülést tart 2019. szeptember 25-én, 10.00 órai kezdettel. Az ülésen történő részvétel díjmentes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, amelyet 2019. szeptember 23. 16.00 óráig lehet jelezni a hamori.antal@uni-bge.hu e-mail címen. A rendezvény meghívója megtekinthető ide kattintva.