English Magyar WAI

Hírek

A FEOSZ részvétele az Európai Fogyasztók Szervezetének brüsszeli közgyűlésén

2019-05-20 18:21:51

2019. május 20-án került sor az Európai Fogyasztók Szervezete (BEUC) éves közgyűlésének megtartására, amelyen számos uniós tagállam nemzeti fogyasztóvédelmi társadalmi szervezete vett részt. A rendezvényen jelen volt és van a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége is, és ott képviseli a magyar fogyasztók és tagszervezetei érdekeit.

Versenyhivatali figyelmeztetés az ingatlan.com jogsértő szlogenjei miatt

2019-05-14 10:02:40

Az online hirdetési felületet működtető ingatlan.com Zrt. megtévesztő állítást tett közzé „A legtöbb ingatlan egy helyen” szlogenjével, illetve nem a szakmai gondosság követelményének megfelelően járt el az egyes hirdetések kiemelését célzó „Csak nálunk” megjelölés feltételrendszerének kialakításakor – állapította meg a GVH a vállalkozás ellen indított versenyfelügyeleti eljárásban. Az ingatlan.com ezzel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg a fogyasztókkal szemben.

Mik a vállalkozások Vásárlók Könyvére vonatkozó főbb kötelezettségei?

2019-05-10 17:38:55

A Vásárlók Könyvének rendkívül nagy szerep jut a fogyasztói panasztételben, és a fogyasztó többek között ide írhatja be a kereskedőnek címzett panaszát, de akár pozitív észrevételeit is. Nem árt ügyelni a kereskedőknek, hiszen a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi, hogy megfelel-e a Vásárlók Könyve kihelyezése és kezelése az előírásoknak. Mik a főbb kötelezettségek?