English Magyar WAI

Hírek

Miniszterelnökség: ősszel áttekintésre kerül a magyar élelmiszerminőség és e körben a fogyasztóvédelem helyzete

2016-09-26 09:03:48

2016. szeptember 22-én került megrendezésre a 63. Kormányinfó c. sajtótájékoztató, amelyen szóba került a fogyasztóvédelem is. Elhangzott ugyanis a Miniszterelnökség részéről, hogy a Stratégiai Kabinet áttekintette a magyar élelmiszerminőség helyzetét és e körben a Kormány kiemelten foglalkozik a fogyasztóvédelem helyzetével.

Nyílt levél a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárságához

2016-09-22 14:57:05

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége levélben kezdeményezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárságánál a Fogyasztóvédelmi Tanács összehívását. A javaslattevő, konzultatív fórum ugyanis már egy éve nem került összehívásra, így pedig a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó Egyesületek nem tudják ellátni feladataikat és a fogyasztókat képviselni az erre megfelelő fórum előtt. A Minisztériumnak írt levél ide kattintva tekinthető meg.

Tudnivalók a Samsung Galaxy Note7 készülékkel kapcsolatosan

2016-09-19 17:28:51

A Samsung honlapján tájékoztatást tett közzé a Galaxy Note7 készülékekkel kapcsolatban felmerült problémát érintően. A napokban a termékkel kapcsolatos esetekre vonatkozóan alapos vizsgálatot folytattak, amely során akkumulátort érintő hibát tártak fel. Világszerte csupán kisszámú ilyen esetről szereztek tudomást. Beszállítóikkal közösen jelenleg is alapos vizsgálatot folytatnak, hogy azonosítsák a piacon lévő, érintett akkumulátorok körét. Mivel a felhasználóink biztonsága a legfontosabb, ezért a vizsgálat lezárultáig leállították a Galaxy Note7 értékesítését, és elkezdték a termékek önkéntes visszahívását.

 

Azoknak a vásárlóknak, akik már kézhez kapták a Galaxy Note7-et, kicserélik a készülékét a következő hetekben. Addig is kérik, hogy kapcsolják ki Note7 okostelefonjukat, és SIM-kártyájukat helyezzék vissza régi mobiltelefonjukba.

Partnereikkel szoros együttműködésben azon dolgoznak, hogy a készülékek cseréje a lehető leggyorsabban megtörténhessen.

Szeptember 19-től a Galaxy Note7 telefont új Galaxy Note7 készülékre cserélik. Minden érintett ügyféllel közvetlenül, vagy hivatalos partnereiken keresztül napokon belül felveszik a kapcsolatot. Ha ideiglenes cserekészülékre van szükség, ennek részleteit a kapcsolatfelvételkor készséggel egyeztetik.

Az ügyfeleknek lehetősége van Galaxy Note7 készülékét a vásárlás helyszínén, illetve a Samsung hivatalos partnereinél Galaxy S7 vagy S7edge okostelefonra lecserélni. Az árkülönbözetet természetesen a Samsung meg fogja téríteni. Bármilyen kérdés esetén szívesen állnak rendelkezésére a Samsung ügyfélszolgálatának ingyenesen hívható 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számán.

forrás: www.samsung.com