English Magyar WAI

Hírek

Ki kell fizetni a csőtörés során elfolyt több száz köbméter vizet?

2020-04-06 11:30:44

 

Nagy bosszúsággal jár, amikor a nyaralóban több hét elteltével vesszük csak észre, hogy csőtörés miatt vízben áll az egész alagsor. Vagy a lebetonozott udvar alatt történik a sérülés, és csak a folyamatosan pörgő vízóra miatt kezdünk gyanakodni. De mit lehet tenni? Be kell jelenteni valakinek? Kell jegyzőkönyvet felvenni? Ki kell fizetni a teljes vízdíjat és a szennyvízdíjat is?

Szabványok és alkalmazásuk

2020-04-05 11:37:56

 

A szabványok világa rendkívül gazdag. Számuk pontosan nem ismert, folyamatosan változik, mert vannak közöttük elavultak, amelyeket törölnek, és vannak újak, korszerűek, amelyeket bevezetnek. Számuk több, mint 150000. Ezért is érthető, hogy sokan egyáltalán nem ismerik a szabványokat, másoknak pedig téves elképzelésük van a hatályukról, mert azt gondolják, hogy minden esetben minden szabvány kötelező. Mindenekelőtt fontos megismerni a szabvány fogalmát.

Rendhagyó ünnepi termékteszt: Biztonságosak a „húsvéti sonkák”

2020-04-04 11:19:57

 

A Szupermenta legújabb terméktesztjén a húsvét egyik sláger termékét, a sonkákat vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású termék szerepelt. Az eredmények alapján a vizsgált sonkák élelmiszerbiztonsági szempontból maximálisan megfeleltek az előírásoknak. Kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák viszont ezúttal is akadtak.