English Magyar WAI

 

 

Hírek

Európai Parlament - Hamarosan vége a műanyag zacskók környezetszennyező használatának

2015-04-28 17:25:49

Az Európai Unió tagországaiban csökkenteni kell a leggyakrabban használt és leginkább környezetszennyező műanyag zacskók használatát a nemrég az Európai Parlamentben megszavazott új szabályok alapján.

Általános fogyasztói bizalmatlanság és tévhitek a jogokról – Magyarország is csatlakozik az Európai Unió tudatosságerősítő kampányához

2015-04-25 12:56:12

A fogyasztók 31 %-a egyáltalán nem tudja az Európai Unióban, hogy visszaküldheti az interneten vásárolt árukat tizennégy napon belül. Ennél is elszomorítóbb, hogy Európa-szerte a megkérdezett kereskedők több mint 60 %-a nem volt tisztában azzal, hogy a vásárlást követő két évig ingyen ki kell cserélnie vagy javíttatnia a meghibásodott terméket, ha az már az átvételkor hibás volt. Az uniós fogyasztók 39 %-a e lehetőségről szintén nem tud, 60 %-uk pedig egyáltalán nem vagy csak részben olvassa el aláírás előtt a szerződéseket.

A Szövetség fellépése a fogyasztói érdekek védelmében – önként módosította tisztességtelen feltételeit a SPORT GLOBAL Kft.

2015-04-21 14:28:13

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége korábban keresettel fordult a Fővárosi Törvényszékhez a SPORT GLOBAL Kft-vel szemben, mivel a cég a jogszabályba ütköző módon, a fogyasztók számára tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmazott. Ugyanakkor az első bírósági tárgyalás megtartására már nem is volt szükség, mivel a vállalkozás önként vállalta sérelmes tartalmú szerződési feltételeinek átdolgozását és módosította azokat.