English Magyar WAI

 

 

Hírek

Halottak napja, temető látogatás, sírmegváltás – lehetőségek, kötelezettségek

2014-10-29 08:44:53

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez egyre több kérdés érkezik, hogy van-e általános szabályozás a temetők rendjét, a sírmegváltást, a fizetendő díjakat tekintve, nem tudják a fogyasztók kihez fordulhatnak, mik a lehetőségeik, kötelezettségeik.

Jegybanki intézkedéssorozat jogtalan casco devizaköltség miatt

2014-10-27 09:53:51

Jogsértően számolta fel fogyasztóikkal szemben devizában, kamatfelárként a járművek forintban megállapított casco díját nyolc autófinanszírozási társaság – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank vizsgálatsorozata. A jegybank összesen bő 37 millió forint bírságot szabott ki az érintett pénzügyi vállalkozásokra, s kötelezte azokat: fizessék vissza az árfolyam-különbözetet ügyfeleiknek.

Uniós kutatás az élelmiszerhulladékok jobb hasznosításáért

2014-10-16 14:46:23

A világ élelmiszer-igénye 2050-re várhatóan 70%-kal fog növekedni, ráadásul a biomassza-felhasználás jelentős térnyerése is megterheli majd a mezőgazdaságot. Hogyan oldható meg a világ lakosságának élelmezése a környezet károsítása nélkül? E kérdés – amelyre több uniós finanszírozású kutatási projekt is keresi a megoldást – alkotja az idei Élelmezési Világnap központi témáját.