English Magyar WAI

Hírek

Az MNB megtiltotta a jogszerű állapot helyreállításáig a NOVIS Biztosító több termékének értékesítését

2019-07-19 17:42:59

Az MNB a fogyasztók védelme érdekében a jogszerű állapot helyreállításáig megtiltotta a NOVIS biztosító öt befektetési egységekhez kötött élet- és nyugdíjbiztosításának hazai terjesztését, mert azok ügyféltájékoztató dokumentumai nem egyértelműen tartalmazzák, hogy a biztosító vállal-e tőke-, illetve hozamgaranciát. A biztosító akkor értékesítheti a jövőben itthon e biztosításait, ha az ügyfelek tőkéjének megóvására, s a hozamra vonatkozó vállalásai tartalmáról előzetesen világos, egyértelmű és pontos tájékoztatást ad fogyasztóinak – olvasható az MNB internetes honlapján.  

Fogyasztóvédelmi jótanácsok gyermekes családoknak is strandoláskor, fürdőzéskor

2019-07-13 11:31:40

Elsőre nem is gondolnák a gyermekes családok, hogy a strandokon ugyanúgy élhetnek a fogyasztói jogaikkal és lehetőségeikkel, de kötelezettségeik szintén vannak! Ezért már eleve a strand kiválasztásakor is körültekintően kell eljárni. Van, ahol például kizárólag bankkártyával vagy feltöltőkártyával lehet bent vásárolni ételt és italt maguknak és gyermekeiknek, készpénzzel pedig egyáltalán nem. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének jótanácsai a strandoló családoknak és fogyasztóknak. 

A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztóvédelmi jótanácsai az utazók számára

2019-07-08 10:39:09

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tájékoztatókkal segíti a fogyasztókat a nyári szezonban – olvasható a GVH internetes honlapján.  A tudatos vásárlást segítő összeállításokért érdemes követniük a fogyasztóknak a GVH közösségi oldalát is.