English Magyar WAI

 

 

Hírek

A Magyar Nemzeti Bank közérthető videói az elszámolási és forintosítási törvényről

2015-03-27 08:26:10

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy perces videóinterjúkat készített felügyeleti vezetőivel, szakembereivel, annak érdekében, hogy a fogyasztók naprakész információkkal rendelkezzenek jelenleg folyamatban lévő banki elszámolásról és forintosításról. Az ügyfélcentrikus tájékoztatást szolgáló videóinterjú-sorozat az elszámolás és forintosítás témáját érintő valamennyi fontos tudnivalót felölel, a kisfilmek ide kattintva tekinthetőek meg.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének tájékoztatói a tudatos fogyasztói döntéshozatal ösztönzése érdekében

2015-03-24 19:12:47

A Szövetséghez érkező megkeresésekből kiderül, hogy bizonyos esetekben a fogyasztók még nincsenek tisztában a panaszkezelésre vonatkozó fogyasztóvédelmi előírásokkal, valamint a fogyasztó és vállalkozás közötti viták ingyenes, gyors rendezését kínáló békéltető testületekhez való fordulás lehetőségével. Elkészítettük ezért e két témakörben legújabb elektronikus tájékoztatónkat: a panasztételre vonatkozó legfontosabb információk ide kattintva tekinthetőek meg, míg a békéltető testületekkel kapcsolatos összefoglaló itt érhető el.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja „Elszámolási és forintosítási tudnivalók” címmel jelentett meg közérthető tájékoztató füzetet a fogyasztók számára. A kiadványból megtudhatnak az érdeklődők minden fontos, az elszámolási- és a forintosítási törvénnyel kapcsolatos információt, így például azt, hogy érintik-e őket a jogszabályok és azokban milyen fontosabb határidők kerültek meghatározásra. A vonatkozó Pénzügyi Navigátor Füzet letölthető ingyenesen az MNB internetes honlapjáról, ide kattintva.