English Magyar WAI

 

 

Hírek

Utazni készül ? – Ezekre figyeljen oda!

2015-07-28 09:02:19

Nyaralás előtt senki nem szeret a félresikerült vakáció gondolatával foglalkozni, de nem árt felkészülni az esetleges vészhelyzetekre. Az Európai Parlament internetes honlapján megjelent hír fontos tudnivalókat tartalmaz, amelyeket nem árt tudniuk a fogyasztóknak.

Július elejére sem végzett a Banif Plus Bank a deviza alapú elszámolással – újabb fogyasztóvédelmi bírság a jogsértő pénzügyi szolgáltatónak

2015-07-23 10:16:44

A Magyar Nemzeti Bank nemrég publikált határozatában 45,5 millió forint bírsággal sújtotta – immár harmadízben – Banif Plus Bankot az elszámolási határidőre vonatkozó törvényi előírás megsértése miatt. A bank a korábbi jegybanki kötelezések ellenére sem küldött ki július elejéig több mint tízezer elszámolási értesítőt a fogyasztóknak, bár annak postázási határideje április vége volt – olvasható az MNB internetes honlapján.  

Hárommillió forintos fogyasztóvédelmi bírság az Astra Biztosítónak

2015-07-16 14:52:31

A Magyar Nemzeti Bank 2015. július 8-án publikált határozatában a törvényi határidők betartására kötelezte és három millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta az Astra Biztosító Magyarországi Fióktelepét, miután megállapította, hogy az a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás körében bejelentett kárigényekre az esetek közel felében késedelmesen reagált. A jegybank döntése értelmében a folyamatban lévő kárigényekre legkésőbb szeptember végéig kell az Astrának kártérítési javaslatot tennie vagy érdemi ügyfélválaszt küldenie.