English Magyar WAI

Hírek

Egyáltalán nem szolgálja a fogyasztók érdekeit a kötelező szervizdíj!

2017-05-26 06:55:50

A sajtóban napvilágot látott hírek szerint egyre több gazdasági érdekvédelmi szervezet áll be a sorba és támogatja a kötelező szervizdíj bevezetését. Ugyanakkor arról már egyáltalán nem vagy csak alig hallani, hogy mit szólnak ehhez a fogyasztók. Pedig ki kell mondani: a kötelező szervizdíj egyáltalán nem szolgálja a fogyasztók érdekét, sőt azzal teljes mértékben szembemegy, korlátozná a szabad választás lehetőségét, és árdrágító hatással bír. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége határozottan ellenzi a fogyasztóellenes javaslatok bevezetését!

Kötelező együttműködés a békéltető testületi eljárásban – a fogyasztók a nyertesei a törvénymódosításnak

2017-05-18 06:49:54

2015 szeptemberétől már a vállalkozásoknak kötelező együttműködni a békéltető testületi eljárásban, ha egy fogyasztó a céggel szemben kérelmet adott be. Ennek köszönhetően sokkalta nagyobb arányban kerülhet sor a vitás fogyasztóvédelmi ügyek megoldására, legyen szó akár egy elromlott laptopról, vitatott hírközlési számláról vagy akár egy problémás internetes vásárlásról.

Egynapos használat után tönkrement a fogyasztó mobiltelefonja – végül a békéltető eljárásnak köszönhetően visszakapta a termék vételárát

2017-05-10 08:16:04

A fogyasztó egy neves gyártó készülékét rendelte meg egy webáruházból közel 40.000 Ft-ért, később azonban, már egy nap használatot követően elromlott a termék. A készülék a szervizbe került, azonban a vállalkozás jelezte két hét múlva, hogy szerinte a fogyasztó tehet a meghibásodásról, ezért nem is lehetséges a garanciális javítás. A kijavításra pedig csak 33.000 Ft ellenében lett volna hajlandó, ami majdnem a teljes vételárral volt egyenlő.