English Magyar WAI

Hírek

Online vitarendezés a karosszékből – miben segít?

2017-04-24 13:32:31

2016-tól már elérhető az Európa Unióban az online vitarendezés, amelynek köszönhetően játszi könnyedséggel egyezhet meg egymással a fogyasztó és vállalkozás akkor, ha online megrendelésről van szó és abból vita fakadt. Korábban ugyanis - hiába áll rendelkezésre szélesebb választék, olcsóbb árak, jobb minőség - a fogyasztók nem vették igénybe az Európai Unió különböző webáruházainak termékeit.

Fogyasztóvédelmi verseny döntője a BGSZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnáziumában

2017-04-24 11:14:53

BGSZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnáziuma fogyasztóvédelmi versenyt hirdetett március elején a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum 18 iskolája részére. A selejtező során egy feladatsor kitöltésével lehetett pályázni és az első 10 csapatot hívták meg a döntőre. 29 pályázat érkezett, ebből az első 10 csapat a Centrum 6 iskolájából került ki.

A döntőre 2017. április 21-én került sor, ahol a csapatoknak több forduló során kellett bizonyítania tudásukat. A zsűri elnöki feladatainak ellátására a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségét kérték fel, melynek nagy örömmel tettünk eleget. A végső küzdelemben az 1. helyezett a Zakota csapat lett (BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium), a 2. helyezett a Rosberg Team (BGSZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnáziuma), 3. helyezett pedig az ABCD1234 csapat (BGSZC Békésy György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája).

Megszűnik-e az internetről megrendelt készüléken a garancia, ha a termék megsérül?

2017-04-22 09:55:26

Több tízezres mobiltelefont rendelt meg egy webáruházból a fogyasztó, amelyet annak rendje s módja szerint meg is kapott. Nem sokkal később mégis probléma volt vele, hiszen azt látta, hogy nem tölt és visszaküldte ezért a cégnek. Mivel garanciás volt, nem igazán gondolta, hogy bármi probléma lehet. Később mégis megdöbbent, amikor egy levél fogadta a postafiókjában, hogy megszűnt a garancia a készülékre. Meg lehet-e ezt tenni internetről vásárolt árucikkek esetében?