English Magyar WAI

 

 

Hírek

Garantált és kínált internetsebesség – közel sem mindegy mi alapján tájékozódnak a fogyasztók!

2015-11-26 08:23:06

Csak új internet-előfizetést szeretett volna magának az a fogyasztó, akit a panasza szerint ugyanazon szolgáltató három különböző ügyfélszolgálata más és más árakról tájékoztatott a csomagokat illetően. Végül ennek eredménye az lett, hogy egy lassabb, mobilinternetet biztosító szolgáltatásra fizetett elő, amelynek gyorsasága pedig elmaradt az eredetileg tervezett vezetékes megoldásétól.

Forint- és devizahiteles elszámolás: visszajáró összeg hiányában is kérhető részletes elszámolás

2015-11-19 09:23:50

A forint és deviza hitel- vagy lízingszerződéssel rendelkező fogyasztók akkor is kérhetnek részletes elszámolást pénzügyi intézményüktől, ha tőlük korábban nem vontak el tisztességtelenül költségeket, s így nem kaptak elszámolási értesítőt szeptember végéig, mert szolgáltatójuk e kötelezettségét közlemény közzététele útján teljesítette – olvasható a Magyar Nemzeti Bank internetes honlapján.

Merre tovább hazai fogyasztóvédelem?

2015-11-09 07:41:35

Szigorodó termékbemutatós szabályozás, fogyasztóvédelmi törvény-módosítás, a bankok elszámoltatása. A fogyasztók több, érezhető problémájára is választ adott az elmúlt időszakban a jogalkotás, mégsem látni jelenleg azt az egységes koncepciót tartalmazó stratégiát, amely kijelölné a fogyasztóvédelem jövőbeni irányait – nincs Magyarországnak elfogadott Fogyasztóvédelmi Politikája. A legutolsó Fogyasztóvédelmi Politika 2015 februárig volt hatályban.