English Magyar WAI

Hírek

Enyhe tél – influenza – immunerősírés, hasznos, ártalmas, esetleg pénzkidobás?

2020-02-24 17:16:17

A kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, sok zöldség és gyümölcs fogyasztása ilyenkor különösen fontos. A jelenlegi árak mellett nem minden fogyasztó számára elérhető a helyes táplálkozás. És sokkal egyszerűbb is „bekapni” egy tablettát, így pótolni a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Jó tanácsok az üdülési jog értékesítésére adott megbízás esetére

2020-02-20 09:29:48

 

Hiába hívjuk fel évek óta a fogyasztók figyelmét arra, hogy üdülési jog tervezett értékesítése esetén ne fizessenek előre, nem mondjanak le jogaikról előre, ne fogadják el a szóban elhangzott tájékoztatást, hanem olvassák át a szerződést aláírás előtt, és leginkább ne lépjenek be különböző kreditpontokat kínáló rendszerekbe, sajnos folyamatosan jelentkeznek az így megkárosított fogyasztók.

 

Nagyon sokak számára vált terhessé az utóbbi időben a növekvő fenntartási költségek miatt a sokszor 50-100 évre megvásárolt üdülési jog. Természetes jelenség, hogy megpróbálják eladni azt a fogyasztók, de ez nagy nehézségbe ütközik. Sokan kötnek megbízási szerződéseket, de a legritkább esetben sikerül valóban értékesíteni az üdülési jogot. Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot!

Hogyan kell eljárnia a kereskedőnek, ha a fogyasztó panaszt tesz?

2020-02-17 17:46:50

Ha a fogyasztó ott helyben, az üzletben teszi meg a panaszát, akkor azt a kereskedőnek azonnal meg kell vizsgálnia, és szükség szerint orvosolnia kell (ez vonatkozik a telefonon megtett panaszokra is)! Előfordulhat az is, hogy esetleg a fogyasztó nem ért egyet azzal, ahogy a panaszát kezelték, de akár az is megtörténhet, hogy a panaszt - jellege folytán – nem lehet rögtön, ott helyben kivizsgálni.

 

Bármelyik is legyen a fenti kettő eset közül, úgy a fogyasztói panaszról fel kell venni egy jegyzőkönyvet, amelynek a másolati példányát át kell adni a fogyasztónak már ott helyben az üzletben. (Ha pedig esetleg telefonon, szóban közölte a panaszt a fogyasztó, akkor később a kifogásra adott válasszal egyidejűleg kell megküldeni a felvett jegyzőkönyvet.)