English Magyar WAI

 

 

Hírek

Az Európai Bizottság még biztonságosabbá teszi a kozmetikai termékeket

2014-10-01 13:26:36

Az Európai Bizottság a nemrég tovább erősítette a fogyasztók, különösen a csecsemők és kisgyermekek védelmét, ugyanis két olyan intézkedést is elfogadott, amelyek korlátozzák három tartósítószer kozmetikai termékekben való felhasználását.

Engedély nélküli tevékenységet végzett a függő ügynök társaság – 56 millió forintos bírságEngedély nélküli tevékenységet végzett a függő ügynök társaság – 56 millió forintos bírság

2014-09-23 09:05:03

Engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási és bejelentés nélküli pénzügyi szolgáltatás közvetítésére irányuló függő ügynöki tevékenységet végzett a Meritum Hungary Zrt. – állapította meg nemrég a Magyar Nemzeti Bank, egyben megtiltotta a jogsértő tevékenységek folytatását, s összesen 56 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

 

Európai Bíróság – a kártalanítást megalapozó késés kiszámításakor a légi járat ajtajai kinyílásának időpontja mérvadó

2014-09-17 18:37:30

A légi járat tényleges érkezése időpontjaként azt az időpontot kell tekinteni, amikor legalább a repülőgép egyik ajtaja kinyílik. Ez alapján állapítható meg ugyanis a kártalanítás megítélése kapcsán a késés terjedelme – mondta ki az Európai Bíróság nemrég meghozott ítéletében.