English Magyar WAI

 

 

Hírek

Információs médiakampány a fogyasztói tudatosság erősítéséért

2015-01-15 10:31:32

2015. január 15-én veszi kezdetét a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének információs médiakampánya. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megvalósuló kezdeményezés keretében a fogyasztók és vállalkozások összesen hatvankilenc darab közérthető televízió- és rádió sportban nyernek tájékoztatást a panaszügyintézés, internetes vásárlás, közműszolgáltatás, békéltető testületek népszerűsítése témakörében jogaikról. Utóbbi témakörben pedig két óriásplakát is kihelyezésre kerül 2015. február 15-március 16. között, a kampány részeként.  

„Fogyasztóbarát Település” cím a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásáért

2015-01-10 10:46:00

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Fogyasztóbarát Település” címmel írt ki korábban pályázatot, ezzel azon települések fogyasztókért tett intézkedéseit, hozzáállását kívánja értékelni, amelyek a területükön működő vállalkozások között a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához és a fogyasztók helyzetének javításához hozzájárulnak. Ez idáig nyolc település nyerte el a megtisztelő címet.

Csalás miatti nyomozás, a fogyasztói jogok sárba tiprása, elkeseredett fogyasztók – mi kell még, hogy betiltsák a termékbemutatókat?

2015-01-09 09:30:58

Még 2014. január elsején került bevezetésre az a módosítás, amely szerint a termékbemutatókat be kell jelenteni a rendezvény előtt tizenöt nappal. Egy évvel ez után jól látszik, hogy a szigorítás nem hozta meg a várt eredményeket.