English Magyar WAI

Hírek

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége meghirdeti az Országos Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázatot

2017-01-16 10:59:14

A Szövetség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával Országos Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázatot hirdet Magyarország valamennyi általános- és középiskolája tanulójának, a 8-14 éves gyermekek számára.

 

Extra kedvezmények, fokozott kockázat….

2017-01-12 09:53:58

A korábbi akciók gyakorlatához hasonlóan a „péntek 13-i” akciók keretei között kiemelkedően olcsó termékek, utazások kínálatára számíthatunk. Felhívjuk az utazni vágyók figyelmét arra, hogy még a szolgáltatás kifizetése előtt szerezzenek információt arról valójában kivel szerződnek, ki az utazásszervező, ki az utazásközvetítő és a szerződésre milyen általános szerződési feltételek vonatkoznak. Ezek az adatok a honlapokon sokszor csak komolyabb böngészés alapján érhetőek el. 

KBC Securities: több milliós bírság tiltott piacbefolyásolás miatt

2017-01-03 08:24:34

Az MNB nemrég közzétett határozatában 8 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a KBC Securities Magyarországi Fióktelepére tiltott piacbefolyásolás miatt. A jegybanki intézkedés oka, hogy a fióktelep döntően valós befektetési szándék nélküli, – az informatikai rendszer hibás automatizmusai által létrehozott – jelentős volumenű tőzsdei megbízásaival potenciálisan hamis, félrevezető piaci jelzéseket adott, továbbá az érintett pénzügyi eszköz árfolyamát mesterséges, rendellenes szinten rögzítette – olvasható az MNB internetes honlapján.