English Magyar WAI

Hírek

Országos Fogyasztóvédelmi Sulirangadó – már kitölthetőek a második forduló feladatai!

2018-02-22 17:43:40

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület meghirdette az Országos Fogyasztóvédelmi Sulirangadót a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. Tájékoztatjuk a versenyzőket, hogy a II. forduló (amelynek témája: internetes vásárlás) feladatai már elérhetővé váltak a www.feosz.hu weboldalon, a „Kattintson” gombra kattintva. A második forduló feladatainak beküldési határideje: 2018. március 23. napja.

Nem tetszik az ajándék a megajándékozottnak? Nem mindig köteles a kereskedő cserélni a terméket!

2018-02-16 17:31:35

Valentin-napi ajándékozás után sokan viszik vissza az üzletekbe a korábban meglepetésnek szánt termékeket és próbálják azt kicseréltetni. Nem mindegy azonban, hogy erre miért kerül sor. A kereskedő ugyanis csak és kizárólag a hibás árucikkeket köteles kicserélni (vagy épp a kijavítást felajánlani, ha számára ez az olcsóbb megoldás). Egyébként viszont (hacsak ezt külön nem vállalta), nem köteles visszavenni a hibátlan terméket. 

Vissza kell-e küldenie a fogyasztónak a számlát is, ha interneten vásárolt, de meggondolta magát?

2018-02-16 17:29:29

A fogyasztó interneten rendelt és vásárolt meg egy gázkonvektort 70.000 Ft-ért, de néhány nappal később meggondolta magát, és az árucikket visszajuttatta még tizennégy napon belül a vállalkozásnak. Ennek ellenére a cég továbbra is visszatartotta a korábban kifizetett összeget, arra hivatkozva, hogy még szüksége van az eredeti számlára is a visszautaláshoz. Megteheti-e ezt egy webáruház?