English Magyar WAI

 

 

Hírek

Uniós kutatás az élelmiszerhulladékok jobb hasznosításáért

2014-10-16 14:46:23

A világ élelmiszer-igénye 2050-re várhatóan 70%-kal fog növekedni, ráadásul a biomassza-felhasználás jelentős térnyerése is megterheli majd a mezőgazdaságot. Hogyan oldható meg a világ lakosságának élelmezése a környezet károsítása nélkül? E kérdés – amelyre több uniós finanszírozású kutatási projekt is keresi a megoldást – alkotja az idei Élelmezési Világnap központi témáját.

Túlfújt gumik, csökkentett össztömeg, drágább kilométerek - így verik át bizonyos autógyártók a fogyasztókat

2014-10-07 09:35:43

Ha a fogyasztók autóvásárlásra adják a fejüket, jogosan szeretnének tudatos döntést hozni. Így az egyik legelső szempont, amit megvizsgálnak a vásárlás során, az az állítás, miszerint az adott gépjármű mennyit is fogyaszt. Mivel sem lehetne egyszerűbb a spórolás. Azonban az Altroconsumo elnevezésű olasz fogyasztóvédelmi szervezet nemrég elvégzett vizsgálata alapján már a fogyasztásra vonatkozó tájékoztatásokat sem lehet mindig valósnak tekinteni – olvasható az Európai Fogyasztók Szervezete (BEUC) internetes honlapján, amelynek tagja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége is.(A cikk tartalma frissítve!)

Gyakran feltett kérdések és válaszok a békéltető testületek eljárásáról

2014-10-06 19:37:35

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége feltett célja, hogy a fogyasztókat közérthető formában ismertesse meg a békéltető testületi eljárással összefüggő tudnivalókkal. Ezért csokorba gyűjtöttük azokat a leggyakoribb kérdéseket - és azokra adott válaszokat -, amelyek valószínűsíthetően legelőször megfogalmazódnak bennük, legyen szó akár azokról, akik már részt vettek ilyen eljárásban vagy épp azon fogyasztókról, akik esetleg még nem hallottak a békéltető testületek intézményéről. Az összefoglaló anyag ide kattintva tekinthető meg.