English Magyar WAI

Hírek

Törötten érkező ajándékok?

2018-12-10 09:09:28

 

Közeleg a Karácsony, ilyenkor megsokszorozódnak az internetes vásárlások, így a házhoz szállítani kért csomagok száma is. Egyre több panasz érkezik a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez törötten, sérülten érkező csomagok kapcsán. Sok esetben a kereskedő és a futárcég egymásra vagy a vásárlóra mutogat, és senki nem akarja vállalni a felelősséget.

Rohamos tempóban épülnek a lakóparkok, vajon hiba nélkül?

2018-11-22 14:02:10

 

Egyre-másra hallani a különböző lakóparkok, társasházak építéséről szóló híreket. Sok esetben akár évekig is elhúzódnak az építkezések, van ahol viszont fél év alatt befejezik. Egyik esetben sem biztos, hogy jól járnak a vásárlók. Nézzük, mihez ragaszkodhatnak, milyen jogaik vannak a fogyasztóknak új építésű lakások esetén.

CSOK, NOK, lakáshitelek, biztos, hogy mindenkinek erőn felül lakást kell vásárolnia?

2018-11-21 17:31:58

 

Az újságból, tv reklámokból, rádióból egyfolytában azt az üzenetet olvashatjuk, hallhatjuk, hogy vásároljunk ingatlant, vegyünk fel hozzá hitelt. A bankok jobbnál jobb ajánlatokkal kecsegtetnek, most már forintalapú termékeikkel. És mintha elfelejtené a lakosság egy része mi történt a devizahitelekkel, egyre nő a hitelfelvételi kedv. Biztos jól járunk ezzel?