English Magyar WAI

 

 

Hírek

Leszakadt a plomba a gázmérőről? Azonnal jelentse be a szolgáltatónak!

2016-04-28 12:49:37

A fogyasztó észlelte ugyan, hogy a plomba le van szakadva az óráról, azt gondosan vissza is tette az óra tetejére minden takarítás után, de nem gondolta, hogy ezt be is kellene jelentenie. Az évenkénti leolvasások során sem jelezték felé a szolgáltató munkatársai, hogy sérült lenne a mérő és szabálytalan így használni. Sajnos kötbér fizetés lett az ügy vége.

Prágai BEUC-konferencia – a fogyasztóvédelmi civil szervezeteknek és a hatóságoknak együtt kell működniük a fogyasztók érdekében!

2016-04-28 10:57:56

A civil fogyasztóvédelmi szervezetek napi kapcsolatban állnak a fogyasztókkal, tudnak az aktuális problémákról és ebben rejlik többek között az erejük, amivel segíteni tudják a tagállami hatóságok munkáját – húzta alá Vera Jourova, igazságügyi, fogyasztóvédelmi és nemi egyenlőségért felelős európai uniós biztos a nemzetközi rendezvényen.

„Miért fizessek a szemétszállításért, amikor nem is keletkezik szemét az ingatlanban?” Hova lett a korábbi 50 %-os kedvezmény?

2016-04-27 18:53:51

Az egyik panaszos ott sem lakik az ingatlanban, a másik csak nyáron használja a hétvégi házat, ami közös, hogy fizetni kell a szemétszállításért. Van akitől a korábbi 50 %-os díjkedvezményt vonták meg, a másiktól a kukát lopták el, és a pótlásért neki kell fizetnie. Hogyan lehetséges ez? Olyan szolgáltatásért fizessünk, amit nem veszünk igénybe? A rövid válasz: igen. A hosszabb válasz a cikkben olvasható.