English Magyar WAI

 

 

Hírek

Perindítás a Buda Cash Brókerház Zrt. és a DRB Bankcsoport ellen

2015-03-04 08:59:05

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége beadta a bíróságra a Buda Cash Brókerház Zrt. és a DRB Bankcsoport 4 bankja elleni közérdekű keresetet a fogyasztók érdekében.
A FEOSZ célja, hogy a bíróság megállapítsa, hogy a Buda Cash Brókerház Zrt. és a DRB Bankcsoport jogszabálysértő tevékenységet folytatott.

 

Megkezdődött a devizahiteles fogyasztókkal való elszámolás

2015-03-02 11:13:11

2015. március 2-a és április 30-a között kapnak levélben részletes tájékoztatást a devizahitelesek az elszámolásról és a forintosításról – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A jövő héttől kezdődően minden devizahiteles ügyfél számára kézzelfoghatóvá válik, hogy a bankoknak vissza kell adniuk a tisztességtelen, egyoldalú szerződésmódosításból és az árfolyamrésből származó bevételüket - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter annak kapcsán, hogy a pénzügyi intézményeknek március elsejétől meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.

Buda-Cash Brókerház - gyakori kérdések és válaszok

2015-02-27 09:49:58

Visszaélés gyanúja miatt a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa 2015. február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki az intézményhez - olvasható az MNB honlapján.