English Magyar WAI

Hírek

Csomagot Európába, de mennyiért? Országok közötti csomagárak összehasonlító portálja segíti az európai fogyasztókat

2019-12-15 16:59:17

 

Az európai országok közötti csomagküldés árait átlátható módon foglalja össze az Európai Bizottság weboldala, ahol a legnépszerűbb európai csomagkézbesítési szolgáltatások tarifáit lehet összehasonlítani. Az Európai Csomagár-összehasonlító Oldal nem csak a fogyasztóknak, de a kis- és középvállalkozásoknak is hasznos lehet, különösen a karácsonyi ajándékrendelések csúcsidőszakában. Az oldal linkje a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapjáról is elérhető.

Tévhitek a budapesti parkolásról

2019-11-14 08:48:31

 

A közúti közlekedési törvény megadja a kereteket, a fővárosi rendelet pedig a részletszabályokat. Azonban évente két-három módosítás történik a fővárosi rendeletben, így még mindig sok a bizonytalanság az autósok körében. Hogyan parkolhatnak szabályosan, mit lehet tenni, ha már pótdíj fizetési felszólítást kaptak, lehet-e kedvezményesen parkolni az ott lakóknak, és még sorolhatnánk. Szeretnénk néhány tévhitet eloszlatni!

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének levele a Fogyasztóvédelmi Tanács összehívása érdekében

2019-10-31 14:49:20

A Fogyasztóvédelmi Tanácsról szóló 1259/2011. (VII. 27.) Korm. határozat 1. pontja értelmében a Kormány javaslattevő, véleményező és tanácsadó testületként Fogyasztóvédelmi Tanácsot működtet, többek között a fogyasztóvédelmet érintő javaslatok kormányzati munkába való becsatornázása céljából.