English Magyar WAI

Híreink

Nyári táborozás veszélyei fogyasztóvédelmi szempontból

2019-06-19 10:20:22

 

Vége van a tanévnek, felszabadulnak a gyerekek, indulhat a szünidő, ám sok szülő nem tudja megoldani a teljes nyári időszakra a gyerekfelügyeletet, így nyári táborok után néznek. Kínálat van bőven, szórólapokon, programajánlókban, közösségi felületeken, szájhagyomány útján is elérhetők a lehetőségek, bár legtöbbször igen kevés információ áll a szülők rendelkezésére. A legújabb lehetőség pedig, hogy már nyári táborra is kínálnak hitelt egyes pénzintézetek.

Biztos így van? Ugyanazt a jogszabályt olvastuk?

2019-06-14 09:05:42

Jelenleg az Országgyűlés előtt van a fogyasztóvédelmi törvény módosítása, mely alapjaiban érinti a fogyasztóvédelmi intézményrendszer egyik alappillérét, a békéltető testületeket. Ezek a testületek immár 20 éve magas szakmai színvonalon végzik tevékenységüket oly módon, hogy mind a vállalkozói oldal, mind a fogyasztói oldal képviselői megjelennek a testületben. A részletes álláspontunkat már itt a honlapon is kifejtettük, a parlamenti frakciók részére is eljuttattuk, ahogy módosító javaslatainkat is, a T/6343. számú törvényjavaslat teljes terjedelmében ide kattintva olvasható. Azonban a mai napon megjelent egy másik tartalmú sajtóközlemény is a FOME részéről, melyet ide kattintva érhetnek el. Mindenki értékelje azt a maga módján.

Gyászhír

2019-06-06 15:33:33

 Kérjük kattintson a "Tovább" gombra.

A Gazdasági Versenyhivatal fellépése a fogyasztók védelmében

2019-06-06 10:31:45

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Novonex Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „Novo C plus” elnevezésű étrend-kiegészítő népszerűsítésekor.

 

Új törvényjavaslat, alapjaiban változik meg a jövőben a fogyasztóvédelem intézményrendszere a tervek szerint

2019-06-05 20:06:52

A magyar Országgyűlés internetes honlapján került közzétételre a hosszú távú részvényesi szerepvállalás ösztönzéséről és egyes törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló T/6343. számú törvényjavaslat, amely látszólag - nevében - egyáltalán nem kapcsolódik a fogyasztóvédelemhez. Ugyanakkor annak tartalma alapjaiban érinti a fogyasztóvédelem intézményrendszerét, az annak két alappillérét képező békéltető testületek, valamint a fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működését, szerepét.

Sajnálatos módon azonban a békéltető testületek és a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek véleményét nem kérték ki a módosítás kapcsán és társadalmi egyeztetésre sem került sor.