English Magyar WAI

Híreink

Törötten érkező ajándékok?

2018-12-10 09:09:28

 

Közeleg a Karácsony, ilyenkor megsokszorozódnak az internetes vásárlások, így a házhoz szállítani kért csomagok száma is. Egyre több panasz érkezik a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez törötten, sérülten érkező csomagok kapcsán. Sok esetben a kereskedő és a futárcég egymásra vagy a vásárlóra mutogat, és senki nem akarja vállalni a felelősséget.

Rohamos tempóban épülnek a lakóparkok, vajon hiba nélkül?

2018-11-22 14:02:10

 

Egyre-másra hallani a különböző lakóparkok, társasházak építéséről szóló híreket. Sok esetben akár évekig is elhúzódnak az építkezések, van ahol viszont fél év alatt befejezik. Egyik esetben sem biztos, hogy jól járnak a vásárlók. Nézzük, mihez ragaszkodhatnak, milyen jogaik vannak a fogyasztóknak új építésű lakások esetén.

CSOK, NOK, lakáshitelek, biztos, hogy mindenkinek erőn felül lakást kell vásárolnia?

2018-11-21 17:31:58

 

Az újságból, tv reklámokból, rádióból egyfolytában azt az üzenetet olvashatjuk, hallhatjuk, hogy vásároljunk ingatlant, vegyünk fel hozzá hitelt. A bankok jobbnál jobb ajánlatokkal kecsegtetnek, most már forintalapú termékeikkel. És mintha elfelejtené a lakosság egy része mi történt a devizahitelekkel, egyre nő a hitelfelvételi kedv. Biztos jól járunk ezzel?

Black Friday már a hiteleknél is?

2018-11-10 15:05:00

 

Közeleg a Black Friday nap, sok kereskedő már nem csak egy napig, hanem akár egész héten, vagy hónapban fenntartja az akciós kínálatát. Sőt most már a pénzügyi szektorban is felütötte a fejét ez a jelenség. De valóban megéri az akciós termék, az akciós hitel?

Magyarországon kiemelten erős a pénzügyi fogyasztóvédelem! A FEOSZ részvétele az Európai Bankhatóság londoni workshopján

2018-10-26 20:38:37

A rögzített kamatozású lakáshitelek arányának emelkedése és a fogyasztói kiszolgáltatottság csökkenése a magyar pénzügyi piacon, tipikus megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok, kiemelten erős pénzügyi fogyasztóvédelem, tovább erősítendő pénzügyi kultúra. Többek között ezekről a témákról is szó esett 2018. október 25-én az Európai Bankhatóság (European Banking Authority, EBA) londoni workshopján, amelyen Magyarországot a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége képviselte.