English Magyar WAI

Híreink

Tudatosan az Utazás Kiállításon is! – Mire figyeljünk az utazás lefoglalása előtt és azt követően?

2019-02-22 15:09:26

2019. február 21-én kezdetét vette az Utazás Kiállítás a Hungexpo területén, amely rendkívül széles tömegeket vonz, és 2019. február 24-ig a fogyasztók számtalan különböző utazási iroda ajánlatát ismerhetik meg. Sokan már most lefoglalják a nyaralásukat, előre készülve az üdülési szezonra. De nem szabad azt elfelejteni, hogy számos dolgot meg kell fontolni, mielőtt szerződést kötnénk, hiszen egy-egy útért adott esetben több százezer forintot vagy akár milliós összegeket adhatunk ki.

Csaló webáruházak fogyasztóvédelmi tesztje 2019.

2019-02-21 11:00:00

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a soron következő újabb fogyasztóvédelmi tesztjében olyan weboldalakat vetett vizsgálat alá, amelyek feltehetően a fogyasztók megkárosítására jöttek létre, tekintve, hogy sokszor hihetetlen és nyilvánvalóan valótlan állításokkal próbálják rábírni a fogyasztókat a szerződéskötésre.

Játékokat értékesítő webáruházak fogyasztóvédelmi tesztje 2019.

2019-02-19 15:10:35

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ezúttal különböző, gyermekjátékokat árusító webáruházakat vizsgált abból a szempontból, közzéteszik-e a kötelező információkat a fogyasztók számára, internetes honlapjukon.

Országos Rajzverseny Pályázat – játszva válnak tudatos fogyasztóvá a diákok

2019-02-18 19:08:51

-„Átverések az interneten!”,

-„Tisztességtelen élelmiszerreklámok, ahogy én látom”,

-„Csalogató reklámok”

Országos Rajzverseny Pályázatot hirdet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával, Magyarország valamennyi általános- és középiskolája számára. A diákok koruk folytán kiszolgáltatott fogyasztóknak minősülnek, akik akár nap, mint nap ki vannak téve az interneten és a közösségi médiában a megtévesztő reklámoknak. Fontos ezért a tudatosság, és hogy egészséges gyanakvással kezeljék a gyanús ajánlatokat!

Online ékszerüzletek tesztje

2019-02-14 15:30:03

Hazánkban, ahogy világszerte is, egyre nagyobb teret hódít az e-kereskedelem.  Az internetes vásárlások száma egyre csak nő, több felmérés pedig igazolja, hogy a fogyasztóknak az online megrendelésekbe vetett bizalma tovább javult, legyen szó akár a belföldi, akár pedig a határon átnyúló vásárlásokról. Fogyasztóvédelmi szempontokat vizsgálva azonban még mindig sok kérdés merül fel az internetes vásárlások kapcsán.