English Magyar WAI

Híreink

Nyelvet tanulnának a diákok? Nem mindegy, milyen nyelviskolába járatjuk a gyermekünket!

2018-10-16 11:44:00

A nyelvtanulás töretlen népszerűségek örvend a fogyasztók körében, azonban közel sem mindegy, hogy végül melyik nyelvtanár vagy nyelviskola mellett döntenek! Az írásbeli szerződéskötés, a befizetésről kapott számla fontossága - alapdolgok, de nem csak ezek, hanem például az is, hogy a diákok, szülők előzetesen utánanézzenek a kiválasztott képző intézménynek és nyelvtanárnak! 

Pozitív előrelépés a Calcium Sandoz-tabletták ügyében – hova fordulhatnak a fogyasztók?

2018-09-28 11:54:19

A Szövetség sajtóközleményben hívta fel nemrég a közvélemény figyelmét arra, hogy a gyógyszertárak nem veszik vissza a forgalomból kivont Calcium Sandoz tablettákat, még blokk ellenében sem. Ugyanakkor a NOVARTIS (Sandoz) gyógyszergyár tájékoztatása szerint a fogyasztók érdeklődhetnek a visszaváltással kapcsolatos esetleges lehetőségekről, az info.hungary@sandoz.com címen.  

A FEOSZ üdvözli a 125 millós bírságot a jogsértő légitársaságokra! - Továbbra is kiemelten kell ellenőrizni a fapadosokat!

2018-09-26 14:58:59

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége már az elsők között, 2018. július 23-án hívta fel a média figyelmét a Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatára. Közleményünk nyomán haladéktalanul eljárás indult Budapest Főváros Kormányhivatala előtt. A Szövetség üdvözli a példás bírságot, amely mutatja, hogy a fogyasztók érdekei az elsők. Ugyanakkor továbbra is kiemelten kell ellenőrizni a fapados légitársaságokat!

A fogyasztóvédelem prioritásai

2018-09-21 15:26:06

Bővebb információért kérem kattintson ide

A forgalomból kivont, fel nem használt Calcium-Sandoz tabletták árát vissza kell adni a fogyasztóknak!

2018-09-21 14:28:22

Veszélyes vérnyomás-csökkentő gyógyszerek, most pedig a Calcium-Sandoz tabletta. A fogyasztóknak alapvető joguk a fogyasztóvédelmi törvény értelmében, hogy csak biztonságos árukhoz juthassanak hozzá, amely nem veszélyes az egészségükre. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének álláspontja, hogy a gyógyszergyáraknak meg kell dolgozni a fogyasztók bizalmáért. A felelősségteljes magatartást az jelentené, ha többek között káralapot képeznek a nem várt szennyezések, kivonások esetére, amelyből sor kerülhet az érintett gyógyszerek feltétel nélküli visszaváltására.