English Magyar WAI

Híreink

Elmaradt nyári programok, fellépések, apróbetűs részek vagy.... azok teljes hiánya

2017-08-15 07:27:57

Előre kifizetett, de elmaradt színházi előadások vagy koncertek, lemondott fellépések, hiányos fogyasztói tájékoztatás a szervezők részéről, vissza nem térített jegyárak. A nyári fesztiválok, koncertek, egyéb zenés programok időszakában a fogyasztók könnyen olyan helyzetben találhatják magukat, hogy hiába fizettek ki egy előadást, de az elmarad és később probléma van a jegyárak visszatérítésével. 

Így lesz a párszáz forintos büntetésből akár húszezres bírság! Ezekre figyeljenek a fogyasztók a parkolásnál!

2017-08-08 09:07:44

Tizenöt napon túli tartozásnál negyvenszeres bírság, a korábban megszokott ingyenes várakozási övezet fizetőssé nyilvánítása, félregépelt rendszámok a mobilparkolásnál, eltérő parkolási szabályok az egyes településeken – a parkolásnál sem mellőzhető a kellő körültekintés! Ehhez ad most néhány jótanácsot a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. 

A Facebook (szinte) mindent tud a felhasználókról, járjanak el körültekintéssel a fogyasztók!

2017-08-01 08:08:48

Betegségek, nehéz anyagi helyzet vagy más bizalmas információk– nem számít milyen személyes adatról van szó, a Facebook ezeket gyűjti és ez alapján automatikusan csoportosítja a fogyasztókat. Akár akaratlanul is kiadhatják magukról ezeket a különleges adatokat, ha óvatlanok!

Több mint száz fogyasztót hagyott ott Pozsonyban a Ryanair – a légitársaságnak meg kell téríteni az utasok kárát!

2017-07-28 10:07:34

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a legnagyobb megdöbbenéssel értesült a médiából arról, hogy a Ryanair 2017. július 26-i, Madridból Budapestre tartó esti járata végül Pozsonyban szállt le és az utasokat szó szerint otthagyták. Egyetlen felelős légitársaság sem teheti meg azt, hogy ne foglalkozzon utasaival és ne biztosítson valamilyen módon hazajutási lehetőséget a fogyasztóknak! Még akkor sem, ha - ahogy az értesülésekben olvasni lehet -, egy vihar miatt nem tudott a légi járat eljutni a tervezett célállomásra és emiatt közlekedett más útvonalon.

Több mint negyvenmillió hamis árucikket foglaltak le 2016-ban az EU határain

2017-07-24 07:19:10

Az Európai Bizottság nemrég tette nyilvánossá azokat az adatokat, amelyekből kiderül, hogy  csak 2016-ban több mint negyvenmillió hamis árucikket foglaltak le az Európai Unió külső határain, mintegy hatszázhetven millió euró összértékben. A hamisítás jelensége jelentős kockázatokat hordoz a fogyasztókra nézve, és életüket, egészségüket, testi épségüket is veszélyeztetheti.