English Magyar WAI

Hír olvasása

Telefonfeltöltéses átverések – a jogi kiskapuk sem szolgálhatnak alapul a fogyasztók biztonságának kockáztatására!

2018-06-06 13:21:02

 

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság megtiltotta a Magyar Telekom Nyrt. számára azt, hogy a fogyasztók saját számlájuk terhére SMS-ben egy másik telefon egyenlegét feltölthessék. Ez ugyanis lehetőséget adott bizonyos csalásokra és több fogyasztót is kár ért, amikor hallgatott azokra a csaló telefonhívásokra, amelyekben adategyeztetést kértek vagy kisorsolt nyereményt ígértek.

 

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége tapasztalatai szerint általában is, azok, akik megkárosítják a fogyasztókat, sajnálatos módon sokszor egy lépéssel előbb járnak. Mint bizonyos termékbemutatós cégek, amelyek a nagy médiavisszhang ellenére továbbra is telefonon elcsalják a fogyasztókat egy ingyenes egészségügyi szűrésre, amelyben a fogyasztó vakon megbízik. Mikor azonban ellátogat oda, rájön, hogy termékbemutatón vesz részt, ahol sokszor használhatatlan termékek megvételére veszik rá, neki hamis egészségi eredményeket mutogatva. A „csaló weboldalak” pedig fals ígéretekkel, a kínált termékekkel, szolgáltatásokkal állítólagosan elégedett – és hamis – hozzászólások folyamatos frissítésével, és az aggódó fogyasztóban reményt keltő és meggyőző, de nem igaz állításokkal okoznak kárt.

 

Ugyanilyen az, amikor a fogyasztót azzal keresik fel telefonon, hogy nyert vagy adatokat kérnek tőle különböző szervezetek nevében, és így csalnak ki alkalmanként akár 15.000 Ft-ot az előfizetőktől.

 

A fenti esetekben csak és kizárólag egyetlen megoldás létezhet, és a lehető legszigorúbb eszközökkel kell megakadályozni a tapasztalt visszás gyakorlatokat.

 

A XXI. században, a digitális világban ugyanis a fogyasztói bizalom felértékelődik, hisz akár egymástól több száz és ezer kilométerre lévő, egymás számára ismeretlen fogyasztók és vállalkozások kötnek egymással szerződéseket. A kereskedők, szolgáltatók által használt marketingtechnikák pedig olyan széleskörűek már - és mindig új és új reklámokat, marketing eszközöket találnak ki és alkalmaznak -, hogy a fogyasztók ma már szinte semmin sem csodálkoznak, mert megbíznak az adott kereskedőben.

 

Ezt a fogyasztói bizalmat pedig nem lehet eljátszani.

Még akkor sem, ha például a Magyar Telekom Nyrt. szerint az SMS-ben a havi számla terhére történő egyenlegfeltöltés nem minősül elektronikus hírközlési szolgáltatásnak. A fogyasztók biztonságának kockáztatása, és a visszaélések lehetőségének további fenntartása mögött nem állhat egyetlen jogi kiskapu sem. Amikor a fogyasztó szerződik egy szolgáltatóval, akkor úgy gondolja, hogy teljesen biztonságban van, legyen szó akár a nyújtott főszolgáltatásról, akár az azzal együtt járó mellékszolgáltatásokról, és védett az egyes csalásokkal, átverésekkel szemben, mert szakértő, hozzáértő kezekben van.

 

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének határozott álláspontja az, hogy nem lehet megállni az egyes részeredményeknél, amelyek megalkuvást jelentenek a fogyasztók biztonsága szempontjából és a fogyasztók érdekét szolgálja az NMHH határozott döntése, amelyben megtiltotta az SMS-ben történő egyenlegfeltöltést, a csalások teljes körű megelőzése érdekében. Ezt az álláspontot és nézetet pedig a magukat fogyasztóbarátnak mondó szolgáltatóknak is magukévá kell tenniük.