English Magyar WAI

Hír olvasása

Webáruházak fogyasztóvédelmi tesztje – 2018.

2018-05-07 15:03:35

 

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége már 2013-ban, majd 2016-ban, és 2017-ben is fogyasztóvédelmi tesztnek vetett alá több webáruházat is abból a szempontból, hogy eleget tesznek-e az őket terhelő lényegesebb fogyasztóvédelmi előírásnak. Ugyanakkor ezekből jól látszott az, hogy az érintett vállalkozások nem mindenben feleltek meg a követelményeknek, és az előzetes tájékoztatási kötelezettség körében téves információt nyújtottak a fogyasztóknak.

 

A 2018. évi fogyasztóvédelmi teszt aktualitását adják tehát egyrészt a korábbi évek tapasztalatai, másrészt pedig az e-kereskedelem folyamatos térnyerése. Tény az is, hogy mind a fogyasztók, mind a vállalkozások számára hasznos segítséget nyújthat a főbb és lényegesebb kötelezettségek összefoglalása, illetve ezek szemléltetése a teszttel érintett webáruházak konkrét példáin keresztül. 

 

Ezúton bocsátjuk közre az újonnan elkészített teszt eredményét, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával készült el, a fogyasztói tudatosság javítása, illetve a vállalkozások jogkövető magatartásának előmozdítása érdekében.

 

A teszt megtekinthető ide kattintva.

Készült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.