English Magyar WAI

Hír olvasása

Digitális jogok és fogyasztóvédelem Ingyenes oktatás, képzés fogyasztóvédelmi szervezetek szakemberei számára

2020-11-16 14:53:55

 

A tréning célja, hogy megismertessük a szakemberekkel a digitális jogokra, adatvédelemre vonatkozó, fogyasztókat érintő jogszabályokat és a fogyasztóvédelmi jog legfontosabb jogintézményeit.

 

 

A képzés témái

 

 

A tréningen foglalkozunk a digitális világ jogi szempontból releváns aspektusaival, valamint a fogyasztóvédelmi jog kulcskérdéseivel, amelyekkel leggyakrabban találkozhatnak a fogyasztóvédelmi szervezetek és fogyasztók Magyarországon. A tervezett témák a következők: fogyasztóvédelem, jogérvényesítés, digitális jogok, adatvédelem (GDPR), e-platformok, telekommunikáció.

 

A kétnapos képzés célkitűzései:

 

·         A résztvevők megismerjék a kulcsfontosságú Európai Uniós és hazai jogszabályokat

·         A képzés során a résztvevők olyan információkat gyűjtsenek, melyek birtokában tanácsadással segíthetik a fogyasztókat

·         Leggyakrabban felmerülő kérdések, fogyasztói panaszok ismertetése

·         Alkalmazható eszközök, módszerek bemutatása, hatékony segítségnyújtás a fogyasztók jogainak védelmében

·         Tanácsadás a gyakorlatban, panaszok kezelése

·         Szakmai kapcsolatok építése társszervezetekkel, fogyasztóvédelmi szakemberekkel

·         A képzés szakmai háttéranyagának biztosítása a résztvevő szakemberek számára

 

A tréning vezető előadói dr. Lévayné dr. Fazekas Judit egyetemi tanár, a polgári jog és   fogyasztóvédelmi jog szakértője, és dr. Karácsony Gergely, egyetemi docens, a digitális és az adatvédelmi jog szakértője. Meghívott előadók: Dr. Baranovszky György a fogyasztói vitarendezés szakértője, a FEOSZ elnöke, Dr. Zavodnyik József ügyvéd, a fogyasztói versenyjog és az adatvédelmi jog szakértője, és Dr. Lapsánszky András, tanszékvezető egyetemi docens, a digitális jogok szakértője.

A tréningen részt vesznek a hazai fogyasztóvédelem fontos szereplőinek képviselői, a minisztérium, a hatóság, a békéltető testületek és a civil oldal részéről is.