English Magyar WAI

Hír olvasása

Új tagokkal kezdték meg munkájukat az Agrárminisztérium szakbizottságai.

2020-09-14 15:37:19

 

A minisztérium új működési szabályzata szerint csökkent a szakbizottságok száma és létszáma is. Jelenleg 9 állandó szakbizottság fog működni 15 állandó taggal:

1. Gyümölcslé, Üdítő és Ásványvíz,

2. Tej és Tejtermék,

3. Malomipari és Száraztészta,

4. Söripari, Tartósítóipari,

5. Sütőipari és Cukrászati,

6. Hús és Hal,

7. Szeszesital,

8. Édesipari és Kávé. 

 

Egyesületünket az a megtiszteltetés érte, hogy a szakbizottságokba tagot delegálhat, akinek a feladata a következő 4 évben a fogyasztók érdekeinek hatékony érvényesítése. Ennek érdekében az egyesület jogi igazgatóját Dr Grafné Dr Baranyi Dórát javasoltuk tagnak a szakbizottságokba, melyet a minisztérium elfogadott, így 2020. augusztus és szeptember hónapban az alakuló ülésekkel elkezdődhetett az érdemi munka.

 

Minden szakbizottság elfogadta az elkövetkezendő időszakra szóló munkatervét, mely az Élelmiszerkönyv Szakbizottság jóváhagyásával fog hatályba lépni. A szakbizottságok elsődleges célja, hogy biztosítsa az élelmiszerek kiváló minőségét, ugyanakkor visszaszorítsa a rossz, gyenge minőségű élelmiszerek piacát, és növelje a vásárlói tudatosságot ezen a területen is. Ennek érdekében először miden szakbizottságban a tagok felülvizsgálják az Élelmiszer Könyv előírásait, és amennyiben szükséges előkészítik annak módosítását. Sok sikert kívánunk munkatársunknak a munkához és bízunk benne, hogy hatékonyan fogja képviselni a fogyasztói érdekeket ezen a mindenkit érinti nagyon fontos területen is.